reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Grilované vepřové medailonky

Grilované vepřové medailonky

Medailonky z vepřové panenky, které grilujeme spolu s chřestem v parmské šunce. Masíčko podle tohoto receptu podáváme s jemně pikantní omáčkou.


  • 3,4

    44×

    3,3 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a lehce rozklepeme. Maso potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut rozležet.

Mezitím oloupeme chřest a zdřevnatělé části stonků odřízneme. Z vody, vína, celého pepře, soli a cukru si připravíme nálev, který přivedeme k varu a v něm chřest krátce, asi 2 - 3 minuty, povaříme. Pak nálev slijeme a chřest necháme okapat a vychladnout. Vychladlé stonky zabalíme asi po 2 - 3 kusech do plátku parmské šunky a odložíme stranou na grilování.

Připravíme si omáčku. Majonézu promícháme se smetanou, chilli omáčkou a hořčicí dohladka. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Medailonky z obou stran ogrilujeme na pánvi spolu s obaleným chřestem tak, aby se chutě navzájem prolnuly.

Grilované vepřové medailonky s chřestem v parmské šunce podáváme s jemně pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bulgurové placičky nebo restované brambory a zeleninové saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilované vepřové medailonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.