reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilované špízy z vepřové panenky

Snadný recept na jemně pikantní grilovanou panenku s příchutí kari, červenou cibulí a kapií připravenou na jehlách. Pro letní posezení s přáteli je tento pokrm ideální.


  • 4,1

    4,1 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky asi 2 x 2 cm silné. Pak maso vložíme do mísy, osolíme, zakapeme olejem, promícháme s jogurtem a kari pastou a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet.

Oloupanou červenou cibuli rozkrojíme na šestiny a rozebereme na klínky. Kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtverce ve velikosti masa. Připravenou cibuli a kapii osolíme, opepříme a promícháme s malým množstvím oleje.

Odleželé maso střídavě napichujeme s cibulí a kapií na jehly až do vypotřebování zásob. Špízy zvolna ogrilujeme při střední teplotě za občasného potírání olejem a obracení ze všech stran dorůžova.

Jemně pikantní grilované špízy z vepřové panenky s cibulí a kapií podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob, nebo jen dobré pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilované špízy z vepřové panenky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.