reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Grilované špízy se třemi druhy masa

Grilované špízy se třemi druhy masa

Vyzkoušejte recept na špízy s vepřovým, krůtím a hovězím masem, cibulí, paprikou a žampionem, který jistě přivítáte při zahradním grilování.


  • 3,5

    24×

    3,5 24
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Na špízy budeme potřebovat hovězí biftek nebo kvalitní hovězí steak, vepřovou panenku a krůtí stehenní steak. Krůtí maso nejdříve naložíme na 2 hodiny do směsi omáčky teriyaki s olivovým olejem. Pak veškeré maso nakrájíme na stejně kousky o váze cca 40 g, které opepříme. Kousky panenky obalíme do plátků anglické slaniny. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na dílky ve velikosti masa. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a středně velký hnědý žampion rozkrojíme na čtvrtiny.

Na dlouhé jehly střídavě napichujeme všechny druhy masa, které prokládáme barevnou paprikou a cibulí. Na konce jehly přidáme dílek žampionu.

Takto připravené špízy se třemi druhy masa zprudka osmahneme ze všech stran na grilu a poté je ihned přendáme na připravený alobal potřený olejem s bylinkami. Každý špíz zabalíme zvlášť a na již zchladlém grilu dopékáme při mírné teplotě asi 8 - 10 minut.

Grilované špízy se třemi druhy masa podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilované špízy se třemi druhy masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.