reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilované špízy na světlém pivu

Voňavé špízy z vepřových a kuřecích kousků, slaniny, klobásky a barevné papriky. Součástí receptu je i tip na výbornou omáčku.


  • 4,0

    16×

    4 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka



Postup přípravy

Syrovou klobásu a kuře si rozdělíme na 8 kusů stejné velikosti. Vepřové na 16 ks, stále stejná velikost jako u klobásy a kuřete. Vepřové kousky vložíme do misky a posypeme paprikou, záleží na nás, zda použijeme sladkou či pálivou. Slaninový plát nakrájíme na 8 ks. Do každého kusu slaniny přiložíme lístek šalvěje a slaninu přehneme. Na kuřecí kostku přiložíme kousek větvičky rozmarýnu a kompletně obalíme do uzeného slaninového plátku.Takto obalíme zbytek kuřecích kousků (celkem 8).

Červené papriky zbavíme zrníček a nakrájíme z nich 16 čtverečků. U žluté (nebo zelené) papriky uděláme to samé.

Přichystáme si ocelové nebo dřevěné špejle a postupně navlékáme kostku vepřového, čtverec červené papriky, kostku kuřete obaleného ve slanině, čtverec žluté papriky, klobásu, čtverec červené papriky, slaninu přehnutou se šalvějí, čtverec žluté papriky a ukončíme vepřovou kostkou. Takto zopakujeme u zbylých surovin a špejlí.

Veškeré bylinky nasekáme najemno. Nasekané bylinky vložíme do mísy a zalijeme pivem. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a olej. Marinádu promícháme a nalijeme na připravené špízy, které necháme marinovat 30 minut.

Připravíme si omáčku: Šalotku a rajče nakrájíme na malé kousky. Tymián, bazalku a rozmarýn nalámeme. Šalotku zpěníme na oleji, přidáme rajčata, zelené chilli, bazalku, tymián a rozmarýn. Přilijeme ocet, vmícháme papriku, sůl, pepř a nakonec pivo. Omáčku vaříme na pomalém ohni asi 10 minut. Směs odstavíme a vložíme do hluboké sklenice, ponorným mixerem pečlivě rozmixujeme. Omáčku ještě jednou provaříme do úplného zhoustnutí.

Špízy odebereme z marinády a začneme grilovat za občasného potírání zbytkem marinády pěkně do křupava ze všech stran, trvá to asi 20 minut.

Grilované špízy na světlém pivu podáváme teplé. Při podávání doplníme pivní omáčkou zvlášť v mističce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilované špízy na světlém pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.