reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilované plecko po portugalsku

Pochoutka z grilu pro letní večer.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plecko očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Naklepeme hřbetem ruky.

V misce smícháme olej, portské víno, sušený česnek, piri piri, červenou papriku, tekutou vegetu. Přidáme maso a řádně promícháme, aby se všechny plátky masa obalily marinádou, nepropichujeme! Dáme do ledničky na zhruba 2 - 4 hodiny odležet.

Plecko grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách dozlatova. Při grilování potíráme zbytkem marinády.

Grilované plecko po portugalsku podáváme se zeleninou a pečivem. Pozor, pálivé!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grilované plecko po portugalsku

    Celkový počet komentářů: 3
    • Monika
      Monika

      Zkuste na to tohle víno: http://www.importum.cz/cs/port ske-vino-dow-s-ruby-0-75l/

      15.11.2012 19:18:20

    • Monika
      Monika

      Zkuste na to tohle víno: http://www.importum.cz/cs/port ske-vino-dow-s-ruby-0-75l/

      15.11.2012 19:17:42

    • Ivana
      Ivana

      Tento recept jsem zkoušeli už dvakrát, pokaždé s jiným typem portského a lépe to dopadlo s typem Dow´s fine ruby. Dobrou chuť!

      11.11.2012 15:47:04


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Grilované plecko po portugalsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.