Recept na marinovaná kuřecí stehna s pomerančovo-rozmarýnovou chutí připravovaná na grilu. Pokrm je vhodný jako hlavní chod nebo chuťovka při zahradním grilování.
4 ks | kuřecí stehno |
150 g | anglická slanina (v celku) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
marináda | |
150 ml | pomerančová šťáva |
4 větvičky | čerstvý rozmarýn |
2 lžíce | pomerančová marmeláda |
100 ml | Frisco |
Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na hranolky. Připravíme si marinádu. Pomerančovou šťávu promícháme s Friscem, marmeládou, třtinovým cukrem a rozmarýnem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a necháme na mírné teplotě probublávat, dokud marináda nezhoustne. Pak pod kůži kuřecích stehen vložíme kousky slaniny a maso naložíme alespoň na 4 hodiny do vychladlé marinády. Marinovaná kuřecí stehna grilujeme zvolna, dokud není maso zcela propečené. Během pečení maso potíráme marinádou. Grilovaná kuřecí stehna rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena