Vyzkoušejte recept na grilované špízy s kuřecím masem, slaninou, cibulí a rajčaty ochucené majoránkou.
4-5 lžic | olej |
5 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
500 g | kuřecí prsa |
150 g | anglická slanina |
1 lžička | citronová šťáva |
0.5 lžičky | sušená majoránka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje a necháme asi 30 minut odležet. Plátky slaniny nakrájíme na delší pruhy. Oloupanou velkou cibuli rozkrájíme na klínky a rozebereme na plátky. Menší rajčata rozkrojíme na čtvrtiny. V misce promícháme olej s majoránkou. Kuřecí kousky masa ovineme slaninou a střídavě napichujeme na špejle nebo jehly s cibulí a rajčaty. Kuřecí špízy grilujeme ze všech stran za občasného potírání ochuceným olejem asi 10 až 15 minut dorůžova. Grilované kuřecí špízy se slaninou, cibulí a rajčaty podáváme s oblíbenými dipy, čerstvou zeleninou a pečivem.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena