Výborný recept na zahradní grilovačku. Marinovaná kuřecí stehýnka grilujeme na dřevěném uhlí a podáváme se zeleninou, pečivem a nejrůznějšími omáčkami.
10 ks | kuřecí spodní stehno |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
150 ml | olej |
5 lžic | sójová omáčka |
1 lžička | worcestrová omáčka |
1 lžička | strouhaný zázvor |
3 lžíce | medovice |
podle chuti | |
sůl | |
pepř |
1. Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Česnek sloupneme a prolisujeme. Olej promícháme se sójovou omáčkou, worchestrem, medovicí, česnekem a zázvorem.
2. Kuřecí spodní stehýnka očistíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme do druhého dne rozležet.
3. Dobře okapané špalíčky klademe na alobalové tácky a za občasného potírání marinádou propékáme z obou stran na grilu (alespoň 30 minut).
4. Propečené kuřecí špalíčky podáváme s grilovanou, ale i čerstvou zeleninou, pečivem a různými dipy.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena