reklama
hledat uživatel
       

Grilované kuře

Recept na velmi chutné kuře, které grilujeme na plechovce piva v horkovzdušné troubě. Pro pečení je velmi důležité rovnoměrné teplo ze všech stran.


  • 4,6

    40×

    4,5 40
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a vložíme nejméně na 6 hodin do nálevu.

Nálev: V míse nebo hrnci prošleháme mléko s jogurtem, olejem a kořením. Podle potřeby osolíme a odložíme do chladu.

Pasta na potření: Rozmixujeme slaninu s pivem a hořčicí.

Macerované kuře vyjmeme z nálevu a osušíme. Vnitřek kuřete vymažeme pastou. Plechovku piva zbavíme horního víčka. Jednu třetinu piva odlijeme a posadíme kuře dutinou břišní na plechovku. Kůži kuřete potřeme olivovým olejem a osolíme.

Kuře pečeme v troubě, za občasného potírání pastou, dozlatova.

Nejsme- li vlastníky horkovzdušné trouby, připravíme kuře v pekáčku s mřížkou. Pivo nalijeme na dno pekáčku a kuře během pečení potíráme, otáčíme a poléváme vypečenou šťávou.

Grilované kuře podáváme s bramborem nebo pečivem. Vhodným doplňkem ke kuřeti je čerstvá zelenina.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grilované kuře

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Grilované kuře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.