reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilované kuře pod cihlou

Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování Pollo al Mattone - kuře pod cihlou.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Kromě uvedených surovin si na recept připravíme 2 cihly zabalené v alobalu (každá zvlášť) pro zatížení masa. Dále budeme potřebovat 1/2 - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, které namočíme na 1 hodinu do studené vody. Tento postup není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře.

Z prsou odstraníme přebytečný tuk a šlachy. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypeme solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem. Bylinky a koření vklepeme prsty do masa. Kuřecí prsa rozložíme do skleněné misky, zalijeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat v ledničce 30 minut - 1 hodinu. Během této doby maso několikrát obrátíme.

Gril nastavíme na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Pokud používáte plynový gril, umístěte okapané dřevěné lupínky do udícího boxu (pokud je jím gril vybaven). U grilu na dřevěné uhlí vhodíme okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky.

Grilovací rošt očistíme kartáčem a potřeme ho rostlinným olejem. Kuřecí prsa umístíme na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu. Na maso položíme zabalené cihly v alobalu. Zatížením dosáhneme nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost.

Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj - můžete si tak regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít. Zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře.

Okořeněná kuřecí prsa grilujeme pod cihlou, až jsou úplně propečená, tj. 4 - 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočíme prsa o 90 stupňů, abychom vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu. Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné - pak je úplně propečené.

Grilované kuře pod cihlou přendáme na talíř a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilované kuře pod cihlou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.