Recept na jednoduché grilované kuře, kde chuť je někde mezi pečeným, grilovaným a uzeným kuřetem. A prostě mu neodoláte!
Kdo by neměl rád grilování. Tento recept je vhodný na grilování v troubě i na venkovním grilu, jen přizpůsobíme dobu pečení a podmínky. Grilované celé kuře je jeden z nejčastějších pokrmů, který nejen že grilovaný chutná nejlépe, ale dokáže zasytit celou rodinu najednou. Díky tomuto receptu dosáhneme šťavnatého kuřete s krásně křupavou kůrčičkou.
A jdeme na samotnou přípravu. Prosolíme celé kuře zevnitř i z venku, kuře musí být samozřejmě dobře očištěné. Otevřeme plechovku piva (500 ml), trochu odpijeme (cca půlku). Do plechovky s pivem nasypeme bylinky, já dávám libeček, tymián, rozmarýn, ale každý podle své chuti. Bylinky nám kuřecí maso během pečení/grilování krásně ovoní.
Kuře usadíme na plechovku, dáme na gril a přiklopíme. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba hodinu a půl, po této době máme luxusní kuře hotové a téměř bez práce. Na gril, kde nejde dobře regulovat teplota, doporučuji hliníkovou misku pod kuře, ale nebude tak křupavá kůžička. I tak však výsledek stojí za to.
Grilované kuře na pivu podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, ale záleží jen na nás, jakou přílohu si dopřejeme. Výborný je i jakýkoliv salát ze sezónní zeleniny.
Foto: Shutterstock.com
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor herbrych
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena