reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaná vepřová krkovice

Grilování nemusí být jen zahradní záležitostí, pokud máme elektrickou troubu s grilem. Grilovanou pochoutkou můžeme rodinu překvapit i doma v kuchyni.


  • 2,7

    312×

    2,6 312
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 788 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme paličkou na maso. V hrnku rozmícháme olej s kečupem a polovinou balíčku koření Gyros. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran, narovnáme do misky a necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Nejlépe ale do druhého dne. Maso pak bude křehčí. Maso před grilováním nesolíme.

Troubu trochu pootevřeme a nastavíme funkci grilování a teplotu 250 °C. Spustíme gril a vyčkáme asi 8 minut, než vložíme maso do trouby.

Plátky naložené vepřové krkovice rozložíme na rošt a ten vsuneme do trouby s rozehřátým grilem, do nejvyšší příčky. Pod rošt vsuneme i plech, na který bude odkapávat šťáva z masa. Vepřové plátky grilujeme z obou stran, z každé 8 až 10 minut, podle tloušťky plátků.

Během grilování musí být dvířka trouby na štěrbinu pootevřená. Během grilu můžeme plátky krkovice potřít šťávou, která odkapala z masa na plech.Asi 3 minuty před koncem grilování položíme na každý kousek masa 2 plátky slaniny. Konec grilování musíme hlídat, aby byla slanina křupavá, ale ne spálená.

Grilovanou vepřovou krkovici osolíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky. Výtečně chutná ale i s rýží. Zdobíme ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou, doplnit můžeme oblíbeným dresinkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaná vepřová krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.