reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaná vepřová játra

Rychlá pochoutka z vepřových jater, která výborně chutnají s hořčicí, syrovou cibulí a novými brambory, ale také s krajícem čerstvě upečeného chleba. Recept je opravdu rychlý a jednoduchý.


  • 2,7

    23×

    2,7 23
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 008 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm. Plátky masa potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout.

Maso grilujeme na rozpálené grilovací pánvi, nepícháme do něj vidličkou a otáčíme pomocí dřevěné špachtle nebo grilovacích kleští. Plátky masa grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty.

Játra jsou správně ogrilovaná, když je povrch pěkně do hněda, uvnitř je růžová a po přeřezání z ní nevytéká krvavá šťáva. Hotová játra vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, aby se uvnitř rozložila rovnoměrně šťáva a po přeřezání nevytékala. Játra zůstanou potom uvnitř měkká a šťavnatá.

Mezitím uvaříme nové brambory, petrželovou nať posekáme a očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory scedíme, promícháme s čerstvým máslem, obalíme v petrželové nati a položíme na talíř.

K bramborám přidáme grilovaná játra, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, obložíme kolečky syrové cibule a hořčice. Grilovaná vepřová játra také dobře chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaná vepřová játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.