Grilovaná vepřová játra

10 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 7441x
Rychlá pochoutka z vepřových jater, která výborně chutnají s hořčicí, syrovou cibulí a novými brambory, ale také s krajícem čerstvě upečeného chleba. Recept je opravdu rychlý a jednoduchý.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm. Plátky masa potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout.

Maso grilujeme na rozpálené grilovací pánvi, nepícháme do něj vidličkou a otáčíme pomocí dřevěné špachtle nebo grilovacích kleští. Plátky masa grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty.

Játra jsou správně ogrilovaná, když je povrch pěkně do hněda, uvnitř je růžová a po přeřezání z ní nevytéká krvavá šťáva. Hotová játra vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, aby se uvnitř rozložila rovnoměrně šťáva a po přeřezání nevytékala. Játra zůstanou potom uvnitř měkká a šťavnatá.

Mezitím uvaříme nové brambory, petrželovou nať posekáme a očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory scedíme, promícháme s čerstvým máslem, obalíme v petrželové nati a položíme na talíř.

K bramborám přidáme grilovaná játra, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, obložíme kolečky syrové cibule a hořčice. Grilovaná vepřová játra také dobře chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem.

autor receptu:

Grilovaná vepřová játra

Počet přidaných receptů: 441

Ingredience

na porce
2,7
slabší recept
23 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Grilovaná vepřová játra

Přidat příspěvek k receptu Grilovaná vepřová játra
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept