reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou

Sladko-pálivý tanec pro naše chuťové buňky. Kuřecí křidýlka grilovaná ve speciální omáčce.


  • 5,0

    5 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka



Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme omáčku - všechny suroviny na omáčku od kečupu Otma Gurmán až po hnědý cukr dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Následně snížíme teplotu a mírně vaříme, až omáčka ztmavne, zhoustne a krásně voní.

Příprava křidélek: Kuřecí křídla naložíme do marinády z oleje a grilovacího koření a necháme několik hodin v lednici marinovat.

Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany maximálně 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladnější zóny a dále grilujeme nepřímo zhruba 30 minut.

Čtvrt hodiny před koncem grilování křídla potřeme vytvořenou barbecue omáčkou. Získáme tak skvělá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí omáčky. Tento kontrast pálivého se sladkým přináší našim chuťovým buňkám perfektní požitek. Jako přílohu doporučujeme křupavé Cocktail okurky Znojmia.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.