Jednoduchý recept pro letní grilování, když už jsme masa přejedeni a rádi si dopřejeme i něco jiného.
1 lžička | sůl |
3 lžíce | olivový olej |
4 ks | mladá kukuřice |
krém | |
---|---|
50 g | máslo |
1 lžička | celý zelený pepř |
1 lžička | celý černý pepř |
Kukuřice dáme asi na 15 minut vařit do osolené vody. Pak je necháme okapat a osušíme. Klasy kukuřice potřeme olejem a dáme asi na 10 minut grilovat. Musíme je často obracet, jinak se připálí. Pak je osolíme a opepříme. Z másla vyšleháme jemnou pěnu, do které rozmícháme rozdrcená zrnka pepře. Jednotlivá sousta grilované kukuřice si pak potíráme touto směsí. Grilovaná kukuřice je chuťově skvělou záležitostí na každou grilovačku.
Velmi oblíbenou přílohou a chuťovkou jsou grilované kukuřičné klasy. Kukuřičné klasy i s listy vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a necháme dobře okapat, listy opatrně rozbalíme a odstraníme vlákna. Klasy potřeme měkkým máslem a listy opět uzavřeme. Takto připravené klasy položíme na rošt a grilujeme dozlatova zhruba 10 minut, občas je obrátíme. Grilovanou kukuřici zbavíme listů. Snáze se pojídají, když do obou konců kukuřice zapíchneme špejle. Můžeme ještě potřít bylinkovým máslem.
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem
Bylinkové máslo skvěle chutná na grilovaném masu, pečené rybě, bramborách, ale klidně i jen tak na rozpečené bagetě. Recept je velmi snadný, přitom působí na každém pokrmu luxusním dojmem. A bylinky můžeme obměnit podle libosti - třeba v tomto období se nabízí medvědí česnek, řeřicha nebo pažitka.
autor Alfons
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena