Recept na grilovanou vepřovou krkovičku s chutným bramborovým salátem. Skvělý rychlý oběd, který nikdy nezklame.
5 plátků | vepřová krkovice |
salát | |
---|---|
1.5 lžíce | cukr |
4 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
1 kg | brambory |
1 ks | cibule |
1 hrneček | voda |
1 lžička | mletý bílý pepř |
10 dkg | anglická slanina |
2 ks | okurka sterilovaná |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
1 lžíce | čerstvý kopr |
na potření | |
5 lžic | med |
5 lžic | hořčice plnotučná |
podle chuti | |
mletý barevný pepř |
Slaninu nakrájíme nadrobno, na oleji orestujeme a odstavíme. Brambory uvaříme ve slupce. vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno, petrželku a kopr na jemno a okurky na kostičky. Brambory vložíme do mísy společně se slaninou i olejem. Přidáme nasekanou cibuli, petrželku, kopr, nakrájené okurky, osolíme a opepříme. Zaprášíme cukrem, zakápneme octem a zalijeme malým množstvím studené vody. Celý salát opatrně promícháme, dochutíme a dáme vychladit. Nyní se můžeme věnovat masu. Plátky krkovičky jemně rozklepeme, osolíme, potřeme medem s hořčicí a okořeníme drceným barevným pepřem a pak už jen grilujeme. Grilovanou krkovičku se svěžím bramborovým salátem naservírujeme a vychutnáváme.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena