reklama
hledat uživatel
       

Grenadýr

Velmi jednoduché, rychlé, levné a chutné jídlo pro celou rodinu.


  • 4,5

    218×

    4,5 218
  • 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme je klasickým způsobem v osolené vodě.

V druhém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny. Uvařené těstoviny a brambory scedíme.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, stáhneme oheň, aby paprika nezhořkla, promícháme a ihned vsypeme těstoviny a brambory. Vše jen smícháme necháme na plotně, ať se brambory a těstoviny prohřejí.

Hotový grenadýr ihned podáváme. Grenadýr můžeme jednoduše obměnit. Stačí přidat prolisovaný česnek nebo s cibulkou osmahnout uzeninu, uzené nebo obyčejné maso.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grenadýr

    Celkový počet komentářů: 17
    • Chramostová
      Chramostová

      Dobrý den. Nedá mi to neokomentovat. Vzhledem k tomu, že moji rodiče pochází ze Slovenska a Maďarska, je pravý recept jiný a říká se mu Granatér. Brambory se vaří ve slupce, po vychladnutí se krájí na malé kostky, osmahne se na oleji červená mletá paprika. Následně se smochaji brambory, uvařené fleky a paprika s olejem. Podává se posypane na drobno nakrájenou cibulí nebo sr to jí samotné.

      15.05.2019 08:27:47

      • lumik
        lumik

        na Slovensku Grenatér,u nás Grenadýr,nebo Grenadýrský pochod,ten rozdíl je jen v cibuli,ale ta tomu dodává výbornou chuť.Já toto jídlo ještě zapeču v troubě,přidávám i slaninu.

        15.05.2019 08:44:07

    • lůca
      lůca

      Komentář k receptu Grenadýr

      tak tohle jím už od mala a je to celkem dobré a velmi levné. Pokud někdo nezkusí , nemůže posuzovat , jinak díky za recept,sama vařím poprvé

      04.11.2015 14:03:42


    • Bětka
      Bětka

      Komentář k receptu Grenadýr

      Podělím se o můj recept na grenadýr, mám tam jen malinkou změnu: brambory vařím ve slupce, pak je oloupu a protlačím přes takovou tu mřížku jako na bramb. salát. Těstoviny - používám velké fleky. Tu cibulku taky krájím na jemno a po osmažení na pánvi jí zasypu paprikou a pak to naliju do zapékací mísy, kde už mám promíchané ty brambory s těstovinama. A pak zapeču v troubě, asi tak 30 minut. A občas taky přidávám slaninu, tu opeču rovnou s tou cibulí. Je to opravdu výborné jídlo.

      05.10.2015 22:09:16

    • Bodlák
      Bodlák

      Komentář k receptu Grenadýr

      V jednoduchosti jest krása skryta

      09.01.2015 13:47:49

    • Petr
      Petr

      Pardon, ale je mi na blití....

      30.01.2013 23:03:30

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Grenadýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.