reklama
hledat uživatel
       

Grenadýr

Velmi jednoduché, rychlé, levné a chutné jídlo pro celou rodinu.


  • 4,5

    221×

    4,5 221
  • 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme je klasickým způsobem v osolené vodě.

V druhém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny. Uvařené těstoviny a brambory scedíme.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, stáhneme oheň, aby paprika nezhořkla, promícháme a ihned vsypeme těstoviny a brambory. Vše jen smícháme necháme na plotně, ať se brambory a těstoviny prohřejí.

Hotový grenadýr ihned podáváme. Grenadýr můžeme jednoduše obměnit. Stačí přidat prolisovaný česnek nebo s cibulkou osmahnout uzeninu, uzené nebo obyčejné maso.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grenadýr

    Celkový počet komentářů: 19
    • IAce VenturaIcz
      IAce VenturaIcz

      recept suprovy, jen u nas se po smichani vse zapeka v troube.

      09.09.2019 15:57:04

    • Chramostová
      Chramostová

      Dobrý den. Nedá mi to neokomentovat. Vzhledem k tomu, že moji rodiče pochází ze Slovenska a Maďarska, je pravý recept jiný a říká se mu Granatér. Brambory se vaří ve slupce, po vychladnutí se krájí na malé kostky, osmahne se na oleji červená mletá paprika. Následně se smochaji brambory, uvařené fleky a paprika s olejem. Podává se posypane na drobno nakrájenou cibulí nebo sr to jí samotné.

      15.05.2019 08:27:47

      • lumik
        lumik

        na Slovensku Grenatér,u nás Grenadýr,nebo Grenadýrský pochod,ten rozdíl je jen v cibuli,ale ta tomu dodává výbornou chuť.Já toto jídlo ještě zapeču v troubě,přidávám i slaninu.

        15.05.2019 08:44:07


      • Honza
        Honza

        Tak můj recept po otci ze středočeského kraje. Říkalo se tomu Granatýr, ale to není podstatné. Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychladlé protlačit přes mřížku. To samé množství uvařených kolínek, nebo jiných (větších) těstovin. Zesklovatit větší množství cibulky, přidat na kostičky nakrájený Gothaj, případně přidat červenou papriku. Po osmahnutí vložit brambory, promíchat a poté kolínka. Opět promíchat a je hotovo. Lepší je druhý den, kdy se vše rozleželo. A samozřejmě k tomu okurku. Zatím jsem měl vždycky úspěch i když tomu někdo ze začátku nevěřil.

        08.01.2020 14:14:44

    • lůca
      lůca

      Komentář k receptu Grenadýr

      tak tohle jím už od mala a je to celkem dobré a velmi levné. Pokud někdo nezkusí , nemůže posuzovat , jinak díky za recept,sama vařím poprvé

      04.11.2015 14:03:42

    • Petr
      Petr

      Pardon, ale je mi na blití....

      30.01.2013 23:03:30


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Grenadýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.