reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gratinované slávky

Chutný recept pro milovníky mořských korýšů.


  • 4,5

    4,5 8
  • 35 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Začneme tím, že slávky pečlivě očistíme a propláchneme. Očištěné slávky dáme do kastrolu, přidáme stroužek česneku, lžíci nasekané petrželky, feferonku zbavenou jadýrek a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a zprudka vaříme, dokud se slávky neotevřou. Poté slávky přecedíme, ale vývar nevyléváme, budeme ho ještě potřebovat.

V misce smícháme strouhanku, zbylý česnek, strouhaný parmezán, dvě lžíce sekané petrželky a olivový olej. Pak přidáváme vývar ze slávek, dokud nedosáhneme krémové konzistence, směs nesmí být moc tekutá.

Nyní vyloupeme slávky ze schránek, necháme si vždy tu půlku schránky, ve které nebyla slávka přichycená, do ní dáme zpět slávku a naplníme připravenou směsí. Naplněné slávky rozložíme na plech a dáme grilovat do předehřáté trouby na 200 °C na 10 - 15 minut.

Gratinované slávky podáváme s bílým pečivem a zapíjíme bílým vínem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gratinované slávky

    Celkový počet komentářů: 4
    • jana ticino
      jana ticino

      Komentář k receptu Gratinované slávky

      Děkuji za upozornění, pepř se přidává do směsi.

      18.01.2015 12:19:34

    • Mikey
      Mikey

      Komentář k receptu Gratinované slávky

      Dobrý recept. Je určitě třeba dbát na výběr správného typu vína. Jen jsem tak nějak nevyčetl, kam přijde zmiňovaný pepř, který je uvedený v ingrediencích. Do vroucí vody nebo do směsi?

      06.01.2015 13:37:03

    • Krtek
      Krtek

      Výborný recept, jen si myslím že je potřeba použít na kilo slávek 2dl vína

      22.02.2013 18:48:02


      • jana ticino
        jana ticino

        Děkuji za pozitivní reakci. Určitě se může použít víc vína, ale jde o to, že slávky pustí hodně vody, která se pak používá do strouhanky a zředěním vínem se ještě dost rozředí, jedině by se dalo tuto šťávu trochu zredukovat, aby se získala intenzivnější chuť.

        23.02.2013 13:58:01


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Gratinované slávky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.