Gratinované karamelové broskve

15 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127189x
Vynikající chuťovka ke grilovanému nebo pečenému masu. Místo broskví můžeme použít i meruňky nebo nektarinky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čerstvé broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Gratinku nebo pekáček vyložíme alobalem.

Na alobal rozložíme poloviny broskví. Poklademe je vločkami másla a posypeme cukrem.

Zapékáme při 180 °C. Broskve by měly být na povrchu zlatavě karamelové. Měly by být měkké, ale ne rozteklé.

Ihned je podáváme k masu. Můžeme použít i kompotované nebo sušené broskve. Kompotované moc nesladíme a sušené předem povaříme v džusu, aby krásně nabobtnaly.

Petr Král autor receptu:

Gratinované karamelové broskve

Počet přidaných receptů: 562

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gratinované karamelové broskve

Přidat příspěvek k receptu Gratinované karamelové broskve
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept