Gratinované karamelové broskve

15 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127191x
Vynikající chuťovka ke grilovanému nebo pečenému masu. Místo broskví můžeme použít i meruňky nebo nektarinky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čerstvé broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Gratinku nebo pekáček vyložíme alobalem.

Na alobal rozložíme poloviny broskví. Poklademe je vločkami másla a posypeme cukrem.

Zapékáme při 180 °C. Broskve by měly být na povrchu zlatavě karamelové. Měly by být měkké, ale ne rozteklé.

Ihned je podáváme k masu. Můžeme použít i kompotované nebo sušené broskve. Kompotované moc nesladíme a sušené předem povaříme v džusu, aby krásně nabobtnaly.

Petr Král autor receptu:

Gratinované karamelové broskve

Počet přidaných receptů: 566

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gratinované karamelové broskve

Přidat příspěvek k receptu Gratinované karamelové broskve
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept