reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gratinované dršťky s ementálským sýrem

Recept na zajímavý předkrm z dršek a sýra ementál.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dršťky vypereme a třikrát po 25 minutách je necháme přejít varem v osolené vodě. Vodu vždy slijeme a dáme čistou. Poté dršťky vyjmeme a nakrájíme na centimetr široké nudle. Poslední vývar necháme ještě půl hodiny vařit a později ho použijeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky.

V kastrolu si rozpustíme máslo a zeleninu pomalu orestujeme. Přidáme nakrájené dršťky, svázanou kytičku koření (listová petržel, tymián, bobkový list), vývar, lžíci octa, sůl a necháme dusit na mírném ohni asi 2 hodiny. Když jsou dršťky měkké, sundáme poklici a necháme odvařit veškerou tekutinu. Vyndáme vyvařenou kytičku koření.

Přidáme papriku, smetanu, parmazán a promícháme. Stáhneme z ohně a směs přendáme do ohnivzdorné mísy nebo zapečeme po porcích v rozpůlené paprice. Zasypeme strouhaným ementálem a při 180 °C zapékáme asi 15 minut.

Gratinované dršťky s ementálským sýrem ihned podáváme na stůl jako překrm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Gratinované dršťky s ementálským sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.