reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gratinované brambory

Jednoduchý recept na vynikající zapékané brambory ve smetanové omáčce a se sýrovou krustou.


  • 3,5

    205×

    3,4 205
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.

Brambory omyjeme, oloupeme a brambory nakrájíme na tenké plátky. Pokud je chceme mít opravdu tip top, nakrouháme je na strouhadle. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Zapékací misku (gratinku) vymažeme máslem. Plátky brambor do ní narovnáme do vrstev, přičemž každou vrstvu osolíme, opepříme a nastrouháme na ni trochu muškátového oříšku. Když máme navrstveno, nalijeme do mísy po stranách mléko se smetanou, vše posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Brambory pečeme přibližně 50 minut nebo až jsou měkké a opečené.

Přílohu podáváme k pečené drůbeži nebo přírodním plátkům masa.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gratinované brambory

    Celkový počet komentářů: 9
    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Gratinované brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.