reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gratinovaná francouzská cibulačka

Poměrně jednoduchý francouzský recept, jehož výsledkem je lahodná polévka, kterou nic nezkazíte. Francouzská cibulačka je vhodná prakticky pro každou příležitost.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Cibule nakrájíme třeba na kroužky a necháme na osoleném másle restovat v hlubším velkém hrnci za občasného míchání, dokud nebudou chytat zlatavou barvu. Poté přidáme 2 - 3 dl suchého bílého vína, které necháme téměř vyvařit (asi 15 - 20 minut) a občas nahlédneme. Poté poprášíme moukou, tím se nám vytvoří jíška, přidáme vývar a zamícháme. Vývar může být jak hovězí, tak drůbeží.

Vzápětí vložíme do hrnce svazek bylinek (rozmarýn, tymián, petržel) svázaných k sobě, ovšem pokud nemáme čerstvé, přidáme klasicky sušený drhnutý tymián a rozmarýn. Přivedeme k varu, poté ztlumíme a vše necháme na mírném plameni probublávat asi 20 - 30 minut spolu s bobkovým listem, aby se nám chutě a aroma bylinek krásně propojilo. Ve finále polévku dosolíme a dopepříme.

Mezitím bagetu nakrájíme kolečka a osmahneme na másle dozlatova. Jakmile je polévka hotová, nalijeme ji do misek, přidáme pár kusů opečené bagety a posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe comté). Samozřejmě můžeme použít i ementál, to už záleží na vaší ochotě do pokrmu investovat.

Misky s francouzskou cibulačkou vložíme do trouby pod gril rozpálený na 200 °C, dokud se nevytvoří ze sýra zlatavá krusta. Jakmile se tak stane, můžeme si pogratulovat, máme hotovo a podáváme. Čas věnovaný vaření opravdu stojí za to.

Gratinovanou francouzskou cibulačku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Gratinovaná francouzská cibulačka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.