reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gratinovaná francouzská cibulačka

Poměrně jednoduchý francouzský recept, jehož výsledkem je lahodná polévka, kterou nic nezkazíte. Francouzská cibulačka je vhodná prakticky pro každou příležitost.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Cibule nakrájíme třeba na kroužky a necháme na osoleném másle restovat v hlubším velkém hrnci za občasného míchání, dokud nebudou chytat zlatavou barvu. Poté přidáme 2 - 3 dl suchého bílého vína, které necháme téměř vyvařit (asi 15 - 20 minut) a občas nahlédneme. Poté poprášíme moukou, tím se nám vytvoří jíška, přidáme vývar a zamícháme. Vývar může být jak hovězí, tak drůbeží.

Vzápětí vložíme do hrnce svazek bylinek (rozmarýn, tymián, petržel) svázaných k sobě, ovšem pokud nemáme čerstvé, přidáme klasicky sušený drhnutý tymián a rozmarýn. Přivedeme k varu, poté ztlumíme a vše necháme na mírném plameni probublávat asi 20 - 30 minut spolu s bobkovým listem, aby se nám chutě a aroma bylinek krásně propojilo. Ve finále polévku dosolíme a dopepříme.

Mezitím bagetu nakrájíme kolečka a osmahneme na másle dozlatova. Jakmile je polévka hotová, nalijeme ji do misek, přidáme pár kusů opečené bagety a posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe comté). Samozřejmě můžeme použít i ementál, to už záleží na vaší ochotě do pokrmu investovat.

Misky s francouzskou cibulačkou vložíme do trouby pod gril rozpálený na 200 °C, dokud se nevytvoří ze sýra zlatavá krusta. Jakmile se tak stane, můžeme si pogratulovat, máme hotovo a podáváme. Čas věnovaný vaření opravdu stojí za to.

Gratinovanou francouzskou cibulačku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Gratinovaná francouzská cibulačka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.