Vydatný a na přípravu jednoduchý pokrm, který zachutná.
6 stroužků | česnek |
1 ks | vejce |
3 ks | cibule |
200 g | brokolice |
200-300 g | eidam |
800 g | kuřecí prsa |
1 lžička | kari koření |
250 ml | smetana ke šlehání |
3-4 lžíce | olej na smažení |
4 lžičky | máslo na vymazání formy |
2 balíčky | Gnocchi |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí. Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany. Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme. Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme. Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme. Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme. Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce. Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne. Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
autor Stáňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena