Gnocchi zapečené s masem a brokolicí

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 15033x
Vydatný a jednoduchý pokrm, který zachutná.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí. Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany.

Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme.

Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme.

Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme. Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme. Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce.

Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne.

Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.

autor receptu:

Gnocchi zapečené s masem a brokolicí

Počet přidaných receptů: 336

Ingredience

na porce
3,5
dobrý recept
47 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gnocchi zapečené s masem a brokolicí

Celkový počet komentářů: 4
  • David 11.11.2011 13:38:51

    Vynikající pokrm! :-) jen jsem dal méně cibule ;-) ... Ale s přítelkyní jsme si opravdu pochutnali :-)

  • Velice chutný pokrm. Kari koření tomu všemu dalo výbornou chuť a brokolici miluju. Jen jsem to nezapékala v mističkách, ale celý v pekáčku. Přítel to moc neocenil, ale pro nás holky, co zapečené věci milujou je to supr :-)

  • Dnes jsem vařila k obědu a vynikající to bylo. Vždy mne lákalo dát místo brambor Gnocchi, ale myslela jsem si, že by se při pečení v troubě rozblemsly. Akorát jsem dala místo kari grilovací koření (přítel kari nemusí) a jen smetanu. Jen tak dál v přidávání těchto dobrot ;o)

  • Text komentáře byl smazán. Kirkwood 30.10.2010 14:40:21

    Text komentáře byl smazán.

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Gnocchi zapečené s masem a brokolicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept