Gnocchi se zeleninou

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1585x
Recept na rychlé zeleninové jídlo z jednoho pekáčku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bramborové noky uvaříme v osolené vodě a scedíme, necháme okapat.

Brokolici rozebereme na menší růžičky, kapustičky očistíme. Každou zeleninu povaříme zvlášť v osolené vodě (asi 8 minut), pak scedíme a necháme okapat. Česnek jemně nasekáme. Smetanu promícháme s 2/3 nastrouhaného parmazánu.

Uvařené gnocchi nasypeme do pekáčku, přidáme zeleninu, česnek, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou s parmazánem a promíchneme. Nahoru nasypeme zbylý sýr.

Gnocchi se zeleninou zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

Hotové gnocchi se zeleninou podáváme jako lehký hlavní chod.

lumik autor receptu:

Gnocchi se zeleninou

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gnocchi se zeleninou

Přidat příspěvek k receptu Gnocchi se zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept