reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Omáčka z čerstvého špenátu a smetany vás zaručeně nezklame. Můžete ji použít nejen na gnocchi, ale i na těstoviny.


  • 3,7

    158×

    3,6 158
  • 30 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Špenátové listy důkladně propláchneme a nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce tak, aby nezůstaly žmolky. Do mléka ještě přidáme vejce a znovu poctivě rozkvedláme.

Máslo rozpustíme na hlubší pánvi a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Přidáme nasekaný špenát a smažíme do uvadnutí špenátu. Ke špenátu nalijeme smetanu, vhodíme trojúhelníčky taveného sýru a za stálého míchání prohříváme, až sýr se ve smetaně rozpustí. Pak přilijeme i mléko s rozkvedlaným vajíčkem a moukou, osolíme, opepříme a špenátovou omáčku povaříme do zhoustnutí.

Během přípravy omáčky si můžeme připravit i maso. Kuřecí maso omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Ty osmažíme dorůžova na rozpáleném oleji, osolíme a trochu ochutíme Vegetou.

Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme je 2 - 3 minuty po vynoření na hladinu vody.

Uvařené gnocchi scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme usmaženým kuřecím masem a přelijeme špenátovou omáčkou. Gnocchi se špenátovou omáčkou chutnají opravdu výborně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 9
    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.