reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Výborný rodinný oběd ve stylu italské kuchyně. Alternativa se sójou je vhodná i pro vegetariány.


  • 4,2

    67×

    4,1 67
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Zmrazené gnocchi vložíme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a hrnec překryjeme alobalem, aby noky došly.

Do kastrůlku dáme máslo a jakmile se rozteče, zasypeme je moukou a chvíli mícháme (asi 2 minuty). Poté do jíšky velmi pomalu lijeme mléko (asi po 100 ml) a pokaždé směs vyšleháme metličkou dohladka, aby nevznikly hrudky. Do vznikající omáčky přilijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a podle chuti osolíme. Za stálého míchání čekáme, než nám začne omáčka vřít, poté do ní přidáme nastrouhaný parmazán, nivu a špenát (nejlépe listový, popř. zmrazený sekaný - nedoporučuji mletý).

Než se nám v omáčce uvaří špenát, do dalšího hrnce nalijeme olivový olej a jakmile se pořádně rozpeče, dáme na něj smažit na kostičky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili kořením na gyros. Pokud jste vegetariáni, ke gnocchi lze také podávat i sójové kostky, které jsme přes noc naložili v sójové omáčce a ve vajíčku.

A už můžeme podávat. Do středu talíře poklademe gnocchi, na ně kuřecí kousky a polijeme smetanovou omáčkou se špenátem. Pokud jsme použili listový špenát, použijeme jej i na ozdobu, v jiném případě jednoduše gnocchi se špenátem a kuřecím masem posypeme trochou parmazánu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

    Celkový počet komentářů: 11
    • Verča
      Verča

      Komentář k receptu Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

      Já jsem ho teda dělala a chutnalo to přesně jako když koupíte polotovar a jen ho ohřejete v hrnci...zůstanu u zdlouhavějšího, ale osvědčeného receptu.

      30.12.2014 19:28:39

    • Petr Suske
      Petr Suske

      Recept jsem poprvé vyzkoušel asi před rokem. Neměl jsem zrovna doma kuřecí, tak jsem tam zkusil přidat krevety (zamražené, loupané, čerstvé taky doma nemívám standardně). Jídlo se stalo (i s původní variantou kuřecího) součástí stálého jídelníčku.
      Dnes jsem si hrábnul znovu pro recept - trochu mě zarazilo množství mléka a mouky, většinou vařím podle citu a obojího se mi zdálo trochu moc vzhledem k porci špenátu.
      Ale recept fakt skvělý, byť moje dcera, která brigádničí v italské restauraci, tvrdí, že tento recept s italskou kuchyní nemá moc společného. Ale to je šumák, ono to chutná výborně :-)

      25.07.2013 16:08:20

      • Hanzalito
        Hanzalito

        Re: Výborné

        Nic ve zlém Petr Suske, ale na to snad nepotřebujete dceru, aby jste věděl, že tohle s Itálií nemá vůbec nic společného...stačí si přečíst složení - niva, sojová omáčka, koření na gyros. To hovoří za vše.

        17.05.2014 11:44:08


    • Kokinko
      Kokinko

      Suroviny jsem sháněla na poslední chvilku takže jsem tam nedala muškátový oříšek a parmazán, bohužel špenát pouze mletý.. ale i tak výborný výborný :-)
      Moc super recept už je zařazen v mé kuchařce :-)

      07.04.2013 12:26:10

    • Šťourač
      Šťourač

      Rád bych viděl recept na gnochi

      ne blívajz, kterým se přeleje koupený polotovar :-)

      19.03.2012 19:22:21

      • Blackfight
        Blackfight

        Recept na Gnocchi-domácí :-*

        Gnocchi jsou malinké bramborové knedlíky - tedy noky. Mě se s tím nechce piplat a proto kupuji hotové noky, ale pokud chcete domácí - tak je to klasika-vařený loupaný brambor (800g) 1 vejce, 1 žloutek, 150moukyhl. 100krupice, sůl, hňácat, tvarovat vlhkou lžičkou noky (můžete si taky namočit formičku na včelí úly a mít to potom i vroubkované-jako z obchodu), dát do vroucí vody a čekat až vyplavou. U domácích je ještě důležité hotové noky trochu naolejovat aby se neslepily, vyndávat je postupně aby byly všechny stejně uvařeny a zakrýt alobalem/utěrkou aby došly.

        06.04.2013 11:36:12

      • žanda
        žanda

        Re: Rád bych viděl recept na gnochi

        Když přijdu z práce, povozím děti po kroužcích, tak jsem ráda, že koupím hotové gnocchi, proto se snad vyrábí, ne? Na špenátové omáčce také není nic špatného. Ale když pán šťourač přijde domů, flákne tělo na gauč, tak si pak může vyskakovat. Jen nevím jestli mu ta jeho tancuje jak píská nebo se jen předvádí v diskuzi a doma je pátý kolo u vozu.

        17.05.2013 19:45:00

    • moni (tecka) tesi
      moni (tecka) tesi

      Právě jsem dodělala a je to superrrr.

      23.02.2012 11:31:56

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.