reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gnocchi s pikantním králičím masem, slaninou a žampiony

Nenáročný, ale přitom moc dobrý hlavní chod připravený z králíka, žampionů a voňavé slaniny.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Naporcované králičí maso důkladně omyjeme a osušíme. V hluboké pánvi na másle zpěníme česnek v košilce, který po chvilce odendáme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, šalvěj, pikantní papričku a rozmarýn. Promícháme, vložíme králičí kousky, osolíme, opepříme a podlijeme brandy. Alkohol necháme vypařit.

Kuřecí směs bez bylinek přendáme na pekáček, zalijeme naběračkou vývaru a dopékáme v troubě na 220 °C asi 30 - 40 minut s občasným podléváním, aby se maso nevysušilo. Do pánve, kde jsme restovali králíka, vložíme očištěné nakrájené žampiony a vaříme do změknutí s občasným podléváním, podle chuti osolíme a opepříme. Hotové žampiony přidáme ke králíkovi.

Gnocchi uvaříme podle návodu, scedíme, přidáme je ke králičím kouskům a promícháme.

Gnocchi s pikantním králičím masem, slaninou a žampiony podáváme jako vydatný hlavní chod. Podle chuti můžeme posypat gnocchi parmazánem a místo žampionů můžeme použít lišky nebo hříbky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Gnocchi s pikantním králičím masem, slaninou a žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.