Recept na skvělé gnocchi s mletým masem a karotkou je zárukou úspěchu při hledání inspirace pro váš rodinný oběd či večeři.
0.5 hrnečku | olej |
1 ks | vejce |
4 ks | brambory |
3 ks | karotka |
3 lžíce | rajčatový protlak |
4 dl | masový vývar |
1 ks | červená cibule |
400 g | míchané mleté maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
hladká mouka |
Velké brambory vařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo. Z tohoto těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené. Na rozpálené pánvi s trochou oleje necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku, poté přidáme kořeněné a nasolené mleté maso, rajčatový protlak, na větší kousky nakrájenou karotku, podlijeme trochou vývaru a necháme za občasného míchání na mírném plameni dusit cca 30 minut. Gnocchi s masovou směsí posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme servírovat.
Foto: Pixabay.com
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena