reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Italské gnocchi po domácku. Recept na výborný hlavní chod.


  • 4,3

    39×

    4,2 39
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém, řepkovém, nebo slunečnicovém oleji. Poté očistíme, okořeníme a nakrájíme kuřecí maso, které přidáme spolu s cibulí na pánev (doporučuji pánev wok).

Mezitím si dáme vařit vodu na noky do hlubšího hrnce (cca 2 - 3 l). Po dosáhnutí bodu varu vodu osolíme (cca 4 lžíce), promícháme a vaříme, dokud gnocchi nebudou plavat na hladinu.

Do menšího hrnce dáme stroužek česneku na vyvaření pro chuť a špenát (doporučuji listový nasekaný).

Poté nakrájíme mozzarellu na drobné kousky. Ke kuřecímu masu přidáme špenát, mozzarellu, zalijeme smetanou a přihodíme několik lístků bazalky. Smetana je pro neutralizaci pH špenátu, dá se použít i vejce.

Nakonec přidáme uvařené noky a pořádně promícháme, dokud se mozzarella neroztaví. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem posypeme parmazánem a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.