Oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém, řepkovém, nebo slunečnicovém oleji. Poté očistíme, okořeníme a nakrájíme kuřecí maso, které přidáme spolu s cibulí na pánev (doporučuji pánev wok).
Mezitím si dáme vařit vodu na noky do hlubšího hrnce (cca 2 - 3 l). Po dosáhnutí bodu varu vodu osolíme (cca 4 lžíce), promícháme a vaříme, dokud gnocchi nebudou plavat na hladinu.
Do menšího hrnce dáme stroužek česneku na vyvaření pro chuť a špenát (doporučuji listový nasekaný).
Poté nakrájíme mozzarellu na drobné kousky. Ke kuřecímu masu přidáme špenát, mozzarellu, zalijeme smetanou a přihodíme několik lístků bazalky. Smetana je pro neutralizaci pH špenátu, dá se použít i vejce.
Nakonec přidáme uvařené noky a pořádně promícháme, dokud se mozzarella neroztaví. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem posypeme parmazánem a podáváme.