Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme kořením, které máme rádi (pepř a další druhy), zalijeme trochou oleje a necháme cca 10 minut odležet.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a podusíme na třetině másla. Jakmile cibule zesklovatí, vložíme do pánve maso, orestujeme a jakmile se maso zatáhne po obou stranách, vložíme očištěné a nakrájené žampiony. Společně cca 5 minut restujeme, zalijeme bílým vínem a provaříme. Mezitím můžeme dochutit tak, aby všechny ingredience byly chutné, víceméně víno bude v tomto případě vonět nejvíce.
Po 10 minutách dušení zalijeme 31 % smetanou a zavaříme. Nakonec podle chuti ještě dochutíme solí, případně vínem. Tento pokrm nezahušťujeme, pouze necháme vyvařit vodu. Nakonec můžeme přidat balenou gorgonzolu dolce, která zostří tento pokrm k dokonalosti. Můžeme posypat i parmazánem.
Gnocchi si připravíme podle návodu.
Gnocchi s kuřecím masem a žampiony na víně je rychlým a chutným pokrmem, příjemně zasytí a okurka omáčce dodá úplně jinou chuť.
Recept je na 4 porce, takže ingredience nekupuji na váhu, ale na balení, je to praktické a jednoduché na zapamatování. Vycházel jsem z některých doposud uveřejněných receptů a trošku to vylepšil, nicméně okurka je v pokrmu jako doplněk, která tomuto jídlu dala jiný rozměr.