Gnocchi s fazolkami

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 62431x
Pokud chcete připravit něco dobrého, ale nechcete strávit celé dopoledne v kuchyni, určitě uvítáte recept na gnocchi, které chutnají báječně a připravíte je za pár minut.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Konečky fazolových lusků odkrojíme. Lusky můžeme překrojit, pokud nejsou příliš dlouhé, lze je ponechat celé. Bazalku jemně nasekáme. Lze použít i bazalku sušenou. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso rozkrájíme na slabé nudličky.

Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme fazolky společně s česnekem. Fazolky by měly být jemně zlatavé a křupavé.

Na jiné pánvi, také zprudka, osmahneme kuřecí nudličky. Posypeme je kari kořením, posolíme, popepříme, přisypeme bazalku. Okořeněné maso promícháme s usmaženými fazolkami. Přidáme kousek másla, počkáme až se rozpustí a přilijeme smetanu. V malém množství mléka rozmícháme dohladka mouku a nalijeme ji do směsi se smetanou. Za stálého míchání přivedeme k varu a jen krátce povaříme, omáčka ze smetany zhoustne.

Podle návodu na obalu uvaříme gnocchi. Jejich příprava trvá jen pár minut.

Uvařené gnocchi scedíme, navrstvíme na ně fazolky s masem a smetanovou omáčkou. Gnocchi s fazolkami ozdobíme červenou paprikou nebo rajčetem.

Pozn: Recept je určen pro dvě vydatné porce.

autor receptu:

Gnocchi s fazolkami

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

4,1
skvělý recept
27 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gnocchi s fazolkami

Přidat příspěvek k receptu Gnocchi s fazolkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept