reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Glazurované žampiony

Žampiony glazurované v omáčce z másla, medu a balzamikovém octu se salátem a fritovanými brambory.


  • 3,1

    268×

    3 268
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.



Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.



Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.



Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Glazurované žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.