Žampiony glazurované v omáčce z másla, medu a balzamikovém octu se salátem a fritovanými brambory.
olej | |
sůl | |
4-5 lžic | máslo |
4 ks | rajče |
2 lžíce | med |
200 g | salátové listy (polníček, čekanka, dubáček) |
500 g | malé žampiony |
4 lžíce | balzamikový ocet |
2 ks | brambory |
Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.
Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena