reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi

Pečená selečí kolínka podávaná se špenátem a jemnými gnocchi. Recept na vydatný a velmi chutný sváteční oběd.


  • 4,3

    12×

    4,3 12

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Postup přípravy

Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.

Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě.

Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.

Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi podáváme jako výborný sváteční oběd.

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.