Glazované cibulky

1 hod | příloha | vegetariánský recept | recept zobrazen: 147404x
Recept na skvěle vypadající a chutné cibulky. Vhodné jako příloha k masu, nebo salát. 4 - 6 porcí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V hrnci přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do mísy z žáruvzdorného materiálu, přelijeme vroucí vodou a necháme zhruba 2 minuty stát, pak vodu slijeme.

Cibulky oloupeme. Slupky se horkou vodou uvolní a snadno se pak odstraní. Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulky a za stálého míchání je opékáme asi 8 minut ze všech stran dozlatova.

Přidáme česnek a opékáme za stálého míchání 2 minuty. Do směsi vmícháme lístky tymiánu, cukr, zeleninový nebo kuřecí vývar a červený vinný ocet. Mícháme dokud se cukr zcela nerozpustí.

Tekutinu na pánvi přivedeme k varu, potom zmírníme oheň a cibulky zvolna vaříme 10 minut doměkka. Omáčka se zároveň svaří na sirupovitou glazuru. Špičkou nože vyzkoušíme, zda jsou cibulky dostatečně měkké.

Do omáčky vmícháme 1/2 lžíce octa aceto balsamico, osolíme ji a opepříme. Cibulky upravíme na mísu a podáváme horké nebo studené, ozdobené snítkami tymiánu.

Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně.

Vilienka autor receptu:

Glazované cibulky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

2,9
slabší recept
682 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Glazované cibulky

Přidat příspěvek k receptu Glazované cibulky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept