reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Galbani brambory s pokličkou

Galbani brambory s pokličkou

Recept na brambory trochu jinak.


  • 2,6

    425×

    2,5 425
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z brambor seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambor vydlabeme. Pokličku z každé brambory odložíme.

Uvaříme si brokolici rozdělenou na růžičky, nejlépe na pařáku. Mozzarellu nakrájenou na kostičky přidáme k nakrájené brokolici a promícháme. Přidáme špetku bylinkové soli. Směsí naplníme brambory, poté přidáme bramborovou pokličku. Galbani brambory s pokličkou pokapeme olivovým olejem, do pokličky zapíchneme snítku rozmarýny a dáme péct do pekáčku a do trouby, nebo můžeme použít remosku. Pečeme asi 30 minut. Těsně před dopečením posypeme parmazánem.

Galbani brambory s pokličkou ihned podáváme. Dáváme 2 ks na talíř/porci a zdobíme nakrájenou ředkvičkou, rajčetem, ale můžeme použít i mandarinku, šlehačku. Záleží na chuti a stavu lednice a spíže. Galbani brambory s pokličkou lze jíst i studené.Třeba na druhý den. Přílohu lze obměňovat, stejně tak můžeme použít k naplnění ještě i jiný sýr, například nivu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Galbani brambory s pokličkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.