reklama
hledat uživatel
       

Fufu se skopovým

Africké jídlo v českých podmínkách. Naučil se ho můj otec na kolejích od zahraničního studenta z Afriky.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha

Postup přípravy

Do vařící vody po troše vsypáváme dětskou krupičku a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Hmota musí být hodně hustá, aby v ní stála vařečka. Vaříme asi 5 minut a poté necháme trochu zchladnout.

Zeleninu podle potřeby očistíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, zasypeme červenou paprikou, přidáme další koření a sůl dle chuti. Přilijeme vývar s pivem, zbytek zeleniny a bobkový list. Vaříme, dokud není maso měkké (cca 40 minut), záleží na druhu masa. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou. Nakonec prolisujeme česnek, množství záleží na každém, neměl by přebít chuť dalších surovin. Omáčka by měla být ostrá a lehce nahořklá.

Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme kousky fufu kaše a poléváme omáčkou se skopovým.

Originální suroviny jsou u nás špatně k dostání, maniok do fufu (místo něj krupička), kozí maso (skopové nebo jakékoliv jiné) a další. Také jsem nikdy nepoužívala nějaké přesné dávkování, ani černoši to tak prý nedělají. Takže fufu se skopovým nebo jiným masem chutná pokaždé trochu jinak, ale dobře.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Fufu se skopovým

Celkový počet komentářů: 1
  • delma
    delma

    Komentář k receptu Fufu se skopovým

    Můj manžel je nigerijec, takže tohle jídlo bylo jedno z prvních afrických, co jsem se učila. V případě, že se rozhodnete tohle jídlo dělat, připravte se ale na to, že nebude vypadat třikrát vábně. Vlastně správně fufu, které se jí rukama, musí mít takovou slizovou konzistenci, takže když omáčku fufu naberete plackou, kterou si v ruce uhnětete z krupičky, musí se ona omáčka táhnout za rukou . Pokud to děláte z kvalitních surovin, chuťově to není špatné, ale většina afričanů to miluje s tak obrovským množstvím chilli, že normálnímu evropanovi by shořela pusa. Když jsem byla poprvé na návštěvě v manželově bytě, uvařil nám právě fufu. Bylo tak ostré, že mi otekly rty a romantika byla v háji :-) Jinak kromě skopového je také běžné kozí, hovězí i rybí maso.

    17.09.2013 22:18:34

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Fufu se skopovým