Fufu se skopovým

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | africká kuchyně | recept zobrazen: 10090x
Africké jídlo v českých podmínkách. Naučil se ho můj otec na kolejích od zahraničního studenta z Afriky.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do vařící vody po troše vsypáváme dětskou krupičku a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Hmota musí být hodně hustá, aby v ní stála vařečka. Vaříme asi 5 minut a poté necháme trochu zchladnout.

Zeleninu podle potřeby očistíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, zasypeme červenou paprikou, přidáme další koření a sůl dle chuti. Přilijeme vývar s pivem, zbytek zeleniny a bobkový list. Vaříme, dokud není maso měkké (cca 40 minut), záleží na druhu masa. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou. Nakonec prolisujeme česnek, množství záleží na každém, neměl by přebít chuť dalších surovin. Omáčka by měla být ostrá a lehce nahořklá.

Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme kousky fufu kaše a poléváme omáčkou se skopovým.

Originální suroviny jsou u nás špatně k dostání, maniok do fufu (místo něj krupička), kozí maso (skopové nebo jakékoliv jiné) a další. Také jsem nikdy nepoužívala nějaké přesné dávkování, ani černoši to tak prý nedělají. Takže fufu se skopovým nebo jiným masem chutná pokaždé trochu jinak, ale dobře.

autor receptu:

Fufu se skopovým

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fufu se skopovým

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Fufu se skopovým delma 17.09.2013 22:18:34

    Můj manžel je nigerijec, takže tohle jídlo bylo jedno z prvních afrických, co jsem se učila. V případě, že se rozhodnete tohle jídlo dělat, připravte se ale na to, že nebude vypadat třikrát vábně. Vlastně správně fufu, které se jí rukama, musí mít takovou slizovou konzistenci, takže když omáčku fufu naberete plackou, kterou si v ruce uhnětete z krupičky, musí se ona omáčka táhnout za rukou . Pokud to děláte z kvalitních surovin, chuťově to není špatné, ale většina afričanů to miluje s tak obrovským množstvím chilli, že normálnímu evropanovi by shořela pusa. Když jsem byla poprvé na návštěvě v manželově bytě, uvařil nám právě fufu. Bylo tak ostré, že mi otekly rty a romantika byla v háji :-) Jinak kromě skopového je také běžné kozí, hovězí i rybí maso.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Fufu se skopovým
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept