reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Frittata s bílým chřestem

Frittata s bílým chřestem

Recept na přípravu vaječné omelety zapečené s blanšírovaným bílým chřestem na másle s šafránem, šunkou a kozím sýrem.


  • 4,0

    29×

    4 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme veškeré suroviny pro přípravu frittaty. Začneme bramborovou náplní. Menší brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy se studenou vodou. Nastrouhané brambory vypereme ve dvou čistých vodách, scedíme a v utěrce vymačkáme. Takto připravené brambory osolíme, opepříme, orestujeme (za stálého míchání) na malém množství oleje dorůžova a necháme na ubrousku vychladnout.

Bílý chřest oloupeme a větší dřevnaté části stonku odkrojíme. Poté chřest nakrájíme na dílky dlouhé asi 2 cm, vložíme do hluboké pánve, zalijeme, vodou a vínem, ochutíme cukrem, solí, šafránem a zjemníme máslem. Chřest zvolna vaříme (táhneme), tak aby byl akorát na skus. Žluťoučký chřest necháme okapat a vychladnout.

Nyní připravíme frittatu. Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem, šunku nakrájíme na nudličky a kozí sýr nakrájíme na kousky. Na pánev s kovovou rukojetí a horkým olejem vylijeme vaječnou směs, do které rozprostřeme orestované brambory, kousky chřestu a nakrájenou šunku. Směs osolíme, opepříme a pečeme zvolna, dokud okraje a dno vajec z části neztuhnou a střed bude ještě tekutý. Poté na omeletu rozprostřeme kozí sýr, pánev vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme asi 8 - 10 minut dozlatova.

Upečenou frittatu s bílým chřestem přesuneme na talíř, rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod, případně samotnou jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frittata s bílým chřestem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Frittata s bílým chřestem

      krásny recept, 5*

      06.05.2016 07:33:20


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Frittata s bílým chřestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.