reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Fritované brambory s pikantní rajčatovou omáčkou

Vyzkoušejte recept na španělskou teplou chuťovku Patatas Bravas.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a česnek jemně nasekáme. Větší červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Rajčata očistíme a v místě stopek nařízneme do křížku. Pak je vložíme do vroucí vody a asi minutu zakryté povaříme. Jakmile slupka popraská, rajčata slijeme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

Nyní si připravíme omáčku. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a nakrájenou feferonku. Pak za stálého míchání přidáme sladkou mletou papriku a jakmile zpění, vmícháme nakrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a vinným octem a ve vlastní šťávě asi 10 - 15 minut podusíme. Pak teplou zeleninu rozmixujeme dohladka a zjemníme několika lžícemi smetany nebo mléka. Omáčku necháme vychladnout.

Mezitím slijeme nakrájené a ve vodě namočené brambory. Znovu je propláchneme studenou vodou, důkladně osušíme a fritujeme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Opečené brambory necháme na ubrousku okapat a ještě horké osolíme.

Pikantní omáčku z rajčat Salsa brava servírujeme k opečeným bramborám zvlášť. Tento pokrm najdete na plážích Španělska jako chuťovku pod názvem Patatas bravas. Je to klasický název pro fritované brambory s touto omáčkou. Téměř každá lokalita je připravuje trochu jinak, ale vždy přijdou k chuti během slunění třeba jako teplá svačinka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fritované brambory s pikantní rajčatovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.