reklama
hledat uživatel
       

Frenkova bageta

Tuto bagetu mně a mým přátelům dělal jeden super človíček v jedné kouzelné a dnes už bývalé kavárničce Zanzibar v Šumperku. Dodnes si ji dělám doma a vždy mi připomíná tu pohodu, jakou jsme tam zažívali.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vajíčka dáme vařit na 10 - 12 minut.

Mezitím rozkrojíme bagety napůl, jednu stranu pokapeme olivovým olejem, ten rozetřeme a posypeme provensálským kořením. Na plátky si rozkrájíme okurky i rajčata. Natřenou půlku bagety obložíme rozkrájenými okurkami, plátkovým sýrem a rajčaty.

Natvrdo uvařená vajíčka necháme zchladit ve studené vodě a poté je v kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Ty pak naklademe na plátkový sýr. Druhou půlku bagety přetřeme tatarkou, přiložíme další plátkový sýr a přiklopíme k druhé půlce.

Bagetu zajistíme párátkem, aby se nám při zapékání nerozjela. Dáme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme, dokud nebude sýr rozteklý a bageta křupavá.

Frenkovu bagetu ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frenkova bageta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Iwee
      Iwee

      Uvařená vejce poklademe na rajčata, ne na plátkový sýr :)

      29.03.2011 16:27:50

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Frenkova bageta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.