reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská polévka

Jemná polévka s churí červené sladké papriky. Najdeme v ní kousky párků a zdobíme petrželkou.


  • 3,0

    726×

    3 726
  • 30 min

Postup přípravy

Z masa, vody a kořenové zeleniny uvaříme vývar, můžete nahradit kostkou bujónu. Na másla zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku, odstavíme z plotny zasypeme paprikou a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 30 minut a dochutíme. Zalijeme mlékem a potom přecedíme přes sítko. Jako vložku dáme na kolečka nakrájené párky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská polévka

    Celkový počet komentářů: 10
    • ivan14
      ivan14

      Vařím jinak:

      našel jsem kdesi recept a od té doby ji vařím takhle: na sádle zpěním cibuli, chvíli nechám smažit. Mimo plotnu zamíchám papriku (aby se nespálila), vmíchám hladkou mouku a lehce zasmáhnu. Zaleju vodou, osolím - a poctivě půl hodiny vařím. Pak přidám brambory na kostičky - a poctivě půl hodiny vařím! Poté vložím párek na kolečka - a poctivě půl hodiny vařím!! Dosolím dle chuti. Trvá to strašně dlouho, ale stojí to za to. Když jsem objevil tenhle recept, dostal jsem chuť to zkusit. Jako uzeninu jsem měl jen ten nejsprostší drůbeží špekáček (moje kočka měla holt smůlu :-)), přesto byl výsledek velmi dobrý. S lepším párkem sqělé.

      24.02.2017 16:12:06

    • Dagmar a Berenika...čtyřicátnice
      Dagmar a Berenika...čtyřicátnice

      Dobré odpoledne,
      polévku jsme uvařili a oboum nám velice chutnala,já osobně si musím pochválit počet másla,který vyl vložen do polévky při přípravě.Má sestřenice z druhého kolena Berenika si máslo rovněž pocvhalovala,ale jí moc neseděla konzistence polévky.
      Obě dvě jsme polévku předvedly na rodinný stůl před naší početnou rodinku :))
      Dětem velice chutnala,ale mé nevlastní dceři z druhého manželství tam nechutnaly brambory.... Myslíme si,že do Frankfurtské polévky nepatří...
      Ale děkujeme za recept,jen ho stačí více méně poupravit a je to hned k jídlu. :))
      Dáša s Berenikou.. :)

      22.03.2012 13:33:09

    • stanik
      stanik

      jak píše jagea, brambory tam nemaj co dělat, pak je to gulášovka

      16.02.2012 15:35:22


    • jagea
      jagea

      Když tam dáte brambory, je to obyčejná (buřt)gulášovka a nemá to s frankfurtskou polévkou nic společného.

      08.06.2011 05:36:13

    • marek
      marek

      Jeste jsem zapomnel: proc na masle, co takhkle sadlo? Co vy na to?

      21.11.2010 16:10:06

    • marek
      marek

      Ja by ch necedil, normalne bych tam vrazil hed od zacatku brambory a ke konci oprazenej parek, mozna petrzelku, at to ma nejakou barvu :-)

      21.11.2010 16:09:15

    • Azureus
      Azureus

      Do ingrediencí se nějak nevešly brambory, přestože tam na fotce plavou..

      08.05.2010 17:41:33

    • oldsoft
      oldsoft

      Nemusí být osmažené, je to jen jedna z možností.

      22.01.2010 11:27:07

    • bataba
      bataba

      MALÁ PŘIPOMÍNKA....

      Ty párky musí byt osmažené a přidávají se až chvíli před koncem varu. I s tukem...

      03.05.2008 21:08:25

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.