Frankfurtská polévka

30 min | polévka | žádná kuchyně | recept zobrazen: 201213x
Jemná polévka s churí červené sladké papriky. Najdeme v ní kousky párků a zdobíme petrželkou.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Z masa, vody a kořenové zeleniny uvaříme vývar, můžete nahradit kostkou bujónu. Na másla zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku, odstavíme z plotny zasypeme paprikou a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 30 minut a dochutíme. Zalijeme mlékem a potom přecedíme přes sítko. Jako vložku dáme na kolečka nakrájené párky.

autor receptu:

Frankfurtská polévka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 5879 běžně 11306 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
721 hlasujících
  • Recept Frankfurtská polévka - Frankfurtská polévka s brambory podávaná s chlebem.
  • Recept Frankfurtská polévka - Frankfurtská polévka.

Kuchařky obsahující recept Frankfurtská polévka

Recept se nachází v 127 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8355 receptů
zjirousek
Polévky 2030 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská polévka

Celkový počet komentářů: 10
  • Vařím jinak: ivan14 24.02.2017 16:12:06

    našel jsem kdesi recept a od té doby ji vařím takhle: na sádle zpěním cibuli, chvíli nechám smažit. Mimo plotnu zamíchám papriku (aby se nespálila), vmíchám hladkou mouku a lehce zasmáhnu. Zaleju vodou, osolím - a poctivě půl hodiny vařím. Pak přidám brambory na kostičky - a poctivě půl hodiny vařím! Poté vložím párek na kolečka - a poctivě půl hodiny vařím!! Dosolím dle chuti. Trvá to strašně dlouho, ale stojí to za to. Když jsem objevil tenhle recept, dostal jsem chuť to zkusit. Jako uzeninu jsem měl jen ten nejsprostší drůbeží špekáček (moje kočka měla holt smůlu :-)), přesto byl výsledek velmi dobrý. S lepším párkem sqělé.

  • jagea 08.06.2011 05:36:13

    Když tam dáte brambory, je to obyčejná (buřt)gulášovka a nemá to s frankfurtskou polévkou nic společného.

  • stanik 16.02.2012 15:35:22

    jak píše jagea, brambory tam nemaj co dělat, pak je to gulášovka

  • Dagmar a Berenika...čtyřicátnice 22.03.2012 13:33:09

    Dobré odpoledne,
    polévku jsme uvařili a oboum nám velice chutnala,já osobně si musím pochválit počet másla,který vyl vložen do polévky při přípravě.Má sestřenice z druhého kolena Berenika si máslo rovněž pocvhalovala,ale jí moc neseděla konzistence polévky.
    Obě dvě jsme polévku předvedly na rodinný stůl před naší početnou rodinku :))
    Dětem velice chutnala,ale mé nevlastní dceři z druhého manželství tam nechutnaly brambory.... Myslíme si,že do Frankfurtské polévky nepatří...
    Ale děkujeme za recept,jen ho stačí více méně poupravit a je to hned k jídlu. :))
    Dáša s Berenikou.. :)

  • marek 21.11.2010 16:10:06

    Jeste jsem zapomnel: proc na masle, co takhkle sadlo? Co vy na to?

  • marek 21.11.2010 16:09:15

    Ja by ch necedil, normalne bych tam vrazil hed od zacatku brambory a ke konci oprazenej parek, mozna petrzelku, at to ma nejakou barvu :-)

  • Azureus 08.05.2010 17:41:33

    Do ingrediencí se nějak nevešly brambory, přestože tam na fotce plavou..

  • oldsoft
    Re: musí? oldsoft 22.01.2010 11:27:07

    Nemusí být osmažené, je to jen jedna z možností.

  • MALÁ PŘIPOMÍNKA.... 03.05.2008 21:08:25

    Ty párky musí byt osmažené a přidávají se až chvíli před koncem varu. I s tukem...

Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept