Snadná, rychlá a dobrá polévka. Recept není náročný na čas ani ingredience.
5 stroužků | česnek |
100 g | máslo |
2 ks | cibule |
4 ks | frankfurtský párek |
1 kostka | hovězí masox |
2 lžíce | mletá gulášová paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
brambory | |
podle chuti | |
sůl | |
majoránka | |
kmín | |
mletý černý pepř |
Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak cibuli, tu však nasekáme nadrobno. Máslo si dáme do hrnce a rozpustíme, můžeme přidat i trochu oleje. Přidáme cibuli, kterou osmahneme, potom přidáme párky a znovu osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme hovězí masox a necháme vařit, mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme do polévky. Vaříme doměkka. Frankfurtskou polévku s párkem a brambory dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě přidáme trochu drceného kmínu. Nakonec polévku zahustíme hladkou moukou s vodou a provaříme. Frankfurtskou polévku s párky a bramborem podáváme samotnou či s chlebem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor Kiki Christine Strnadova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena