5 stroužků | česnek | |
100 g | máslo | |
2 ks | cibule | |
4 ks | frankfurtský párek | |
1 kostka | hovězí masox | |
2 lžíce | mletá gulášová paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
brambory | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
majoránka | ||
kmín | ||
mletý černý pepř |
Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak cibuli, tu však nasekáme nadrobno. Máslo si dáme do hrnce a rozpustíme, můžeme přidat i trochu oleje. Přidáme cibuli, kterou osmahneme, potom přidáme párky a znovu osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme hovězí masox a necháme vařit, mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme do polévky. Vaříme doměkka. Frankfurtskou polévku s párkem a brambory dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě přidáme trochu drceného kmínu. Nakonec polévku zahustíme hladkou moukou s vodou a provaříme. Frankfurtskou polévku s párky a bramborem podáváme samotnou či s chlebem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Autor:Kiki Christine Strnadova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena