reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Frankfurtská polévka s párkem

Frankfurtská polévka s párkem

Recept na snadnou, rychlou a finančně nenáročnou polévku, kterou zvládne každý.


  • 4,7

    81×

    4,7 81
  • 30 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 661 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 730 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 133 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme. Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky. Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor. 

Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme.

Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská polévka s párkem

    Celkový počet komentářů: 6
    • D.J.Bobo
      D.J.Bobo

      Vynikající rychlá polévka

      Základ na sádle je lepší, než na másle. Po zavaření vývaru přidat trošku másla. Brambory nakrájet, oprat a dát vařit do polévky.
      Potom je naprosto dokonalá.
      PS: Chuťově lepší je tmavý kabanos, ale vzhledově je lepší tam mít párek. Já preferuji chuť :-)

      27.10.2019 12:21:44

      • Zdeněk
        Zdeněk

        Re: Vynikající rychlá polévka

        frankfurtská polévka z vídeňského párku? a nebo dokonce z kabanosu? a co takhle do frankfurtské polévky použít frankfurtský párek.

        13.01.2020 20:57:22

    • Jakub
      Jakub

      Komentář k receptu Frankfurtská polévka s párkem

      Jenom takový malý tip. Ty brambory si uvařte vedle a na konci vaření tam přidejte

      16.10.2019 17:14:28


      • kuchařík
        kuchařík

        Re: Komentář k receptu Frankfurtská polévka s párkem

        No, neřekl bych. Bramborová voda dodá jak chuť, tak škrob v ní mírně zahustí. Polévka je potom výraznější. Ale každý má své chutě. Pěkný den, ať se vám daří i vaří :-)))

        23.10.2019 21:03:38

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      Vynikající!

      17.08.2019 14:19:18

    • Jindra
      Jindra

      Ten tatarák se dá

      17.02.2019 20:30:03


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka s párkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.