reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská polévka podle německé receptury

Tradiční německá polévka podle receptu mé babičky z Dessau (Sachsen Anhalt). Světlá jemně krémová polévka s vložkou nakrájených párků a brambor. Bez jíšky a bez papriky.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 793 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Postup přípravy

Špek a menší cibule nakrájíme na jemné kostky a zlehka zpěníme na másle. Zalijeme hovězím vývarem, zjemníme Créme fraîche a přivedeme k varu.

Část vařených brambor (asi polovinu) nakrájíme na menší kostky, druhou část rozmačkáme vidličkou, obojí vložíme do polévky. Dochutíme muškátovým oříškem (čerstvě strouhaný rozvine příjemnější chuť), solí a pepřem. Párky nebo jinou podobnou uzeninu, vhodné jsou vídeňské párky, německý Bockwurst se také hodí, pokrájíme na kolečka a lehce zpěníme na másle (neusmažit).

Bylinky (šťovík, estragon, kopr, pažitku a petrželovou nať) zamícháme do hotové frankfurtské polévky, která už nevaří. Necháme asi 5 minut odpočinout, aby se rozvinulo aroma bylinek.

Na talíř servírujeme připravené párky či jinou uzeninu a zalijeme polévkou. Frankfurtskou polévku podle německé receptury podáváme s pečivem.

Výživové hodnoty na 100 g:

kJ (kcal) - 205 (49)
Bílkoviny - 1,8 g
Uhlohydráty - 1,1 g
Tuk - 4,2 g

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka podle německé receptury

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.