reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská polévka podle německé receptury

Tradiční německá polévka podle receptu mé babičky z Dessau (Sachsen Anhalt). Světlá jemně krémová polévka s vložkou nakrájených párků a brambor. Bez jíšky a bez papriky.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Špek a menší cibule nakrájíme na jemné kostky a zlehka zpěníme na másle. Zalijeme hovězím vývarem, zjemníme Créme fraîche a přivedeme k varu.

Část vařených brambor (asi polovinu) nakrájíme na menší kostky, druhou část rozmačkáme vidličkou, obojí vložíme do polévky. Dochutíme muškátovým oříškem (čerstvě strouhaný rozvine příjemnější chuť), solí a pepřem. Párky nebo jinou podobnou uzeninu, vhodné jsou vídeňské párky, německý Bockwurst se také hodí, pokrájíme na kolečka a lehce zpěníme na másle (neusmažit).

Bylinky (šťovík, estragon, kopr, pažitku a petrželovou nať) zamícháme do hotové frankfurtské polévky, která už nevaří. Necháme asi 5 minut odpočinout, aby se rozvinulo aroma bylinek.

Na talíř servírujeme připravené párky či jinou uzeninu a zalijeme polévkou. Frankfurtskou polévku podle německé receptury podáváme s pečivem.

Výživové hodnoty na 100 g:

kJ (kcal) - 205 (49)
Bílkoviny - 1,8 g
Uhlohydráty - 1,1 g
Tuk - 4,2 g

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka podle německé receptury

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.