reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Frankfurtská polévka 2

Vydatná polévka, kterou můžeme podávat jako samostatné jídlo.


  • 4,1

    146×

    4,1 146
  • 25 min

  • 33×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme.

Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a sladkou papriku, uděláme jíšku, kterou naředíme vodou.

Přidáme brambory, česnek, sůl, pepř a společně vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Pak přidáme párek nakrájený na kolečka a dovaříme.

Frankfurtskou polévku podáváme s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská polévka 2

    Celkový počet komentářů: 15
    • Jarda
      Jarda

      Komentář k receptu Frankfurtská polévka 2

      jasně bez masoxu bez chuti

      03.05.2019 18:14:47

    • ivan14
      ivan14

      Já jí dělám

      trošku jinak, opsal jsem to kdysi z netu a jinou nedělám. Na sádle zpěním cibuli, nechám chvíli restovat, stáhnu z ohně a zasypu paprikou. Sladké dosti, pálivé přiměřeně. Vmíchám hladkou mouku, na chvíli vrátím na oheň. Nepřipálit! Zaleju vodou, drobet osolím - a vařím poctivě půl hodiny. Pak přidám brambory na kostičky - a vařím poctivě půl hodiny! Nakonec přidám párky na kolečka - a vařím poctivě půl hodiny!! Dosolím a podávám. Trvá to dlouho, stojí to za to, vždyť při vaření se dají doma dělat i jiné věci. Můj první pokus byl se sprostým drůbežím špekáčkem (moje kočka měla holt po mlsu), přesto byl výsledek velmi dobrý.
      Jestli někdo přidá - dle ctěné libosti - smetanu, masox, nějaké bylinky, budiž mu přáno, ne?

      08.03.2017 19:14:19

      • Karel
        Karel

        Re: Já jí dělám

        poctivou hodinu vařené brambory musí být fajn

        28.08.2020 13:04:48


    • Ivon
      Ivon

      Já přidala i tu majoránku, třeba tímto není frankfurtská, ale polévka byla výborná :)

      18.03.2013 11:40:14

    • lumik
      lumik

      frankfurtska

      frankfurtska polevka opravdu neni to co je v tomto receptu

      06.12.2012 12:45:24

    • Ráďule
      Ráďule

      Polévka chutná, jen tomu říkáme buřtguláš :)

      03.11.2012 17:01:44

    • rumulak
      rumulak

      A taky vývar nebo alespon masox,chytráci!!!

      26.02.2012 18:44:44


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská polévka 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.