Frankfurtská hovězí pečeně

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 190629x
Proč vařit složitě, když to jde jednoduše? Pečené hovězí špikované párky. Jídlo vhodné na slavnostní i všední oběd.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Frankfurtská hovězí pečeně

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

2,9
slabší recept
1296 hlasujících
  • Recept Frankfurtská hovězí pečeně - Příprava frankfutského hovězího.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská hovězí pečeně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept