reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská hovězí pečeně

Proč vařit složitě, když to jde jednoduše? Pečené hovězí špikované párky. Jídlo vhodné na slavnostní i všední oběd.


  • 3,0

    1 305×

    2,9 1305
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Celkový počet komentářů: 11
    • Ladislav Zourek
      Ladislav Zourek

      Franfurktská omáčka-pečeně.

      Originál omáčka musí mít mírně nahořklou chuť od papriky.Ovšem paprika se nesmí dokonale spálit,ale barvivo rozpustit v odstaveném výpeku.lze použít i ořech z plecka vepřového.Hezk den a dobrou chuť

      13.06.2019 15:01:57

    • tony
      tony

      frankfurtská pečeně.

      Frankfurtska pečeně je chutné jídlo. Akorat je ptákovina,
      aby jsem opaprikoval maso a pak ho ze všech stran opekal. Šťava bude nahoŕklá.

      21.04.2018 03:18:31

    • MILAN
      MILAN

      DOBRY RECEPT

      VELI DOBRY DOPORUCUJI

      08.07.2016 12:04:06


    • MILAN
      MILAN

      DOBRY RECEPT

      VELI DOBRY DOPORUCUJI

      08.07.2016 12:03:26

    • ToJsemJá
      ToJsemJá

      Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

      Co tohle psalo za blba... takže v troubě uděláme cibuli i maso a pak to "na porcujeme"... bože!

      Navíc tenhle recept je tak pro ženský, co nikdy nevařily. :/

      03.07.2014 22:28:37

      • Skrblik
        Skrblik

        Re: Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

        Dalsi dulezitostny blbecek, co nema co delat, tak vyzdvihuje drobny preklep, zalezi na obsahu a nez zacnes psat ze je to recept pro ..... bla bla bla, tak si to nejdriv zkus uvarit a uvidis !

        14.04.2016 22:25:44

      • technicka.t
        technicka.t

        Re: Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

        Myslim,ze je treba u cteni premyslet�.Toto maso se pece prospikovane v celku po te se porcuje , na menci ze�Pokud nesedite u stolu a mate maso uprostred a kousate jeden po druhem,,,,,

        13.05.2016 10:45:42

    • CYRILKA
      CYRILKA

      Uvařila ,všem chutnalo.Bodejď ne ,když to bylo z domácího býčka :-)) mňam

      27.02.2012 17:42:07

    • Estik
      Estik

      mňam

      21.12.2010 13:06:54

    • beughty
      beughty

      Vyzkoušela jsem to a je to opravdu velice jednoduché a vynikající.

      16.10.2010 16:07:44


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.