reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská hovězí pečeně

Proč vařit složitě, když to jde jednoduše? Pečené hovězí špikované párky. Jídlo vhodné na slavnostní i všední oběd.


  • 3,0

    1 299×

    2,9 1299
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Celkový počet komentářů: 10
    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.