reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Frankfurtská hovězí pečeně

Proč vařit složitě, když to jde jednoduše? Pečené hovězí špikované párky. Jídlo vhodné na slavnostní i všední oběd.


  • 3,0

    1 300×

    2,9 1300
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Celkový počet komentářů: 11
    • Ladislav Zourek
      Ladislav Zourek

      Franfurktská omáčka-pečeně.

      Originál omáčka musí mít mírně nahořklou chuť od papriky.Ovšem paprika se nesmí dokonale spálit,ale barvivo rozpustit v odstaveném výpeku.lze použít i ořech z plecka vepřového.Hezk den a dobrou chuť

      13.06.2019 15:01:57

    • tony
      tony

      frankfurtská pečeně.

      Frankfurtska pečeně je chutné jídlo. Akorat je ptákovina,
      aby jsem opaprikoval maso a pak ho ze všech stran opekal. Šťava bude nahoŕklá.

      21.04.2018 03:18:31

    • MILAN
      MILAN

      DOBRY RECEPT

      VELI DOBRY DOPORUCUJI

      08.07.2016 12:04:06


    • MILAN
      MILAN

      DOBRY RECEPT

      VELI DOBRY DOPORUCUJI

      08.07.2016 12:03:26

    • ToJsemJá
      ToJsemJá

      Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

      Co tohle psalo za blba... takže v troubě uděláme cibuli i maso a pak to "na porcujeme"... bože!

      Navíc tenhle recept je tak pro ženský, co nikdy nevařily. :/

      03.07.2014 22:28:37

      • Skrblik
        Skrblik

        Re: Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

        Dalsi dulezitostny blbecek, co nema co delat, tak vyzdvihuje drobny preklep, zalezi na obsahu a nez zacnes psat ze je to recept pro ..... bla bla bla, tak si to nejdriv zkus uvarit a uvidis !

        14.04.2016 22:25:44

      • technicka.t
        technicka.t

        Re: Komentář k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

        Myslim,ze je treba u cteni premyslet�.Toto maso se pece prospikovane v celku po te se porcuje , na menci ze�Pokud nesedite u stolu a mate maso uprostred a kousate jeden po druhem,,,,,

        13.05.2016 10:45:42

    • CYRILKA
      CYRILKA

      Uvařila ,všem chutnalo.Bodejď ne ,když to bylo z domácího býčka :-)) mňam

      27.02.2012 17:42:07

    • Estik
      Estik

      mňam

      21.12.2010 13:06:54

    • beughty
      beughty

      Vyzkoušela jsem to a je to opravdu velice jednoduché a vynikající.

      16.10.2010 16:07:44


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Frankfurtská hovězí pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.