reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Z mouky, změklého másla, cukru moučka, žloutku, vody, lžičky citronové kůry a soli připravíme těsto a necháme ho ztuhnout v lednici zhruba 30 minut. V míse si rozmícháme tvarohy, vejce, krupicový cukr, vanilku, citronovou šťávu, lžičku citronové kůry a můžeme přidat i rozinky.

Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Máte-li formu jako já ze dvou dílů, možná vám bude chtít vytéct trochu másla. Proto jsem si ustřihla větší kus pečícího papíru a podél formy jsem ho ohnula po stranách. Vytvořila jsem si takovou misku, kterou položíme do trouby, na ni přijde forma. Vyjmeme z lednice těsto, které je velmi poddajné. Vyložíme ho do formy až po okraj. Na těsto vlijeme tvarohovou směs. Nahoru můžeme naskládat broskve.

Formu s koláčem vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Ne víc, jinak by nám koláč vyběhl. Tvarohový koláč pečeme zvolna hodinu. Máme-li po hodině kraje těsta bílé, přidáme na 180 °C a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo těsto dozlatova. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout. Koláč je nejlepší, když zůstane den v lednici.

Francouzský tvarohový koláč nakrájíme a podáváme jako jemný a chutný zákusek ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzský tvarohový koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • jarmila
      jarmila

      Francouzský tvarohový koláč

      Výborný.

      08.04.2017 11:01:55

    • Petís
      Petís

      Komentář k receptu Francouzský tvarohový koláč

      Koláč chutnal celé rodině. Recept je rychlý a jednoduchý. Všem doporučuji.

      21.02.2016 20:42:40


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Francouzský tvarohový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.