Listové těsto uválíme do velikosti plechu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zeleninu v čerstvém stavu očistíme podle potřeby a nakrájíme. Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Brokolici rozdělíme na růžičky a do poloměkka uvaříme - ve vodě nebo na páře.
Listové těsto potřeme česnekem. Navrch poklademe nakrájenou paprikou, rajčaty, poloměkkou brokolicí, kuřecím masem, kukuřicí a hráškem. Mírně osolíme. Zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci a ochucenou vegetou. Posypeme nastrouhanou nivou.
Připravený francouzský koláč s kuřecím dáme do vyhřáté trouby a už jen pečeme dorůžova. Podáváme jako slanou chuťovku - teplý i studený.
Pokud při přípravě francouzského koláče vynecháme kuřecí maso, je vhodný i pro vegetariány.